Du bliver hvad du tænker!

Igennem de seneste 6 år har jeg arbejdet på at bane vejen for mit orkester Kaffeorkestret. Det har været en trin for trin bevægelse med hundredevis af forskellige oplevelser og møder med mennesker. Intet har været rosenrødt og intet er kommet af sig selv. Det har været som at skubbe rundt på et gammelt folkevognrugbrød, fyldt med drømme og musikinstrumenter, i håbet om at finde vind. Allerhelst medvind. Jeg har lært at vedholdenhed, det at overkomme selv de mest nedslående ting, det at tænke positivt, har flyttet mit folkevognrugbrød ind på brættet, hvor det er sjovere at være. Jeg har overvundet den mur af ligegyldighed, jeg mødte da jeg de første gange stillede mig op på scenen og sagde ‘hør mine sange, er de ikke bare fantastiske’. Sagen er at jeg allerede var professionel musiker, allerede en garvet rotte i faget. Derfor var det ikke noget særligt at jeg brød ud i egne sange – særligt fordi succes’en naturligvis ikke eksploderede om ørerne på mig. Ergo var det mere en fiasko – eller en ‘hvor længe orker du det der’ ting. 

Men……for der er et men. Jeg har lært selv at styre hvordan jeg reagerer på omverdenens reaktion. Jeg har også – synes jeg selv – været realistisk i forhold hvad jeg kunne opnå gennem mine udgivelser og optrædener – i lyset af min alder, den musik jeg udsender og hvad jeg iøvrigt står for. Og jeg har ikke mindst været realistisk i forhold hvordan popularitet hænger sammen. Derfor har jeg hele tiden vurderet om jeg gennem min færd har kunnet nå andre mennesker, uanset hvor få vi taler om – om jeg har formået røre at røre mennesker med mine sange og fortællinger. Og her findes mit held – eller mit talent om jeg så må sige. Hvis jeg kan røre 5 ud af 20 mennesker så kan jeg også røre 50.000 ud af 5 millioner. Opgaven er så bare at arbejde på at gøre sangene og koncerterne kendte nok. At fortælle historien om et Kaffeorkester, der er samlet af de bedste musikere osv. Den slags tager tid når man ikke har en historie der er så skinger at den vækker de store medier. Kaffeorkestret er det modsatte af skingert – det er blødt, varmt, poetisk og kærligt. Who cares? Det skal jeg sige dig…..det gør bløde, varme, poetiske og kærlige mennesker, men den kommercielle mekanik arbejder ikke ubetinget til din fordel for netop de kvaliteter, derfor står man lidt alene med dem. Men netop fordi der er tale om en kærlighed til musikken og til andre mennesker så er det også en blød ustoppelig bevægelse. Du bliver hvad du tænker! Jeg tænker på kærlighed.

Den seneste tid efter at vi annoncerede udgivelsen af mit 2. danske soloalbum ‘Singlerne’, har været en lang positiv bevægelse. De tre sange/singler der nu er udsendt har hver især markeret mit projekt som et kærligt, poetisk projekt med potentiale til at nå et større publikum. Og nu har vi solgt alle billetterne til releasekoncerten i Helsingør d. 1.11.2018. Du bliver hvad du tænker! Og så selvom det går langsomt. Kh Stig