Stig Skovlind i Helsingør dagblad

Kaffeorkestret – hvorfor det?

Da jeg skulle lave et nyt bandnavn i 2013, efter at have ligget stille som sangskriver i en række år, faldt det mig nemt at genbruge mit gamle engelske orkesternavn, som var The CoffeeShop. Det blev så til den fordanskede version Kaffeorkestret. Det er ikke navnet på et hobby eller hyggeorkester selvom det indimellem er rasende hyggeligt at arbejde sammen på  projektet. Kaffeorkestret er navnet på et seriøst og ambitiøst orkester der spiller danske sange krydret med eksotisk musik.

Tilbage da jeg debuterede som solist, i 1996 på Easy Records, udgav jeg albummet ‘Coffee & Love’. Det har jeg siden indspillet en dansk version af, dog kun af udvalgte sange, i 2016.  Det blev til EP’en ‘Kaffe & Kærlighed’. Kaffe og kærlighed er de gennemgående temaer i mine sange. Duften af kaffe. Duften af kærlighed. Hvis jeg kan berige mit publikum med duften af noget der har så meget at gøre med livets smukkeste stunder – så er min lykke gjort.

En anden lidt mere ambitiøs forklaring, går på det musikalske. Jeg lader mig inspirere af musik fra lande omkring ækvator, som pudsigt nok alle er kaffeeksporterende. På samme måde henter jeg ‘musikalske kaffebønder’ hjem og behandler dem med nænsomhed og kærlighed, rører dem godt op med mine danske sange og så har vi min yndlingsret ‘Danske sange fra hele verden’.

På sociale medier bruger jeg ofte hashtags’ene: #Kaffeorkestret #KaffeOgKærlighed  #SolTilAlle

Sol til alle
Er en anden af mine populære sange – som jeg kunne fristes til også at kalde for en kaffesang. Den hylder Danmark, nærheden og de små stunder langt fra verdens sensationer, blandt spillemænd og gamle koner – med ungerne legende i solen rundt om molen – med udsigt ud over det åbne hav.