Nicolai Levring

Mit makkerskab med Nicolai

Her følger historien om mit samarbejde med guitaristen Nicolai Levring.

Siden maj 2015 har guitarist og producer Nicolai Levring været en fast del af Kaffeorkestret og i særdeleshed været min makker på et hav af duokoncerter rundt omkring i landet. Samarbejdet kom i stand da jeg var på udkig efter en makker til mine mange mindre koncerter hvor jeg ofte tager ud og synger mine sange bakket op af en guitarist. Jeg var på en masterclass i musiker branding arrangeret af Jazz Danmark. Her holdt den brandingkyndige jazzpianist Søren Møller en session for en større gruppe ligesindede selvstændige musikskabere. Jeg tog efterfølgende fat i  Søren, fordi han stod med noget central viden, som jeg på det tidspunkt behøvede at bygge ind i mit eget projekt.

DPA – Danske Populær Authorer – støttede mig efterfølgende i en ansøgning om at komme i et coachingforløb hos Søren. I det forløb fremgik det blandt andet at jeg ledte efter en kompetent makker til min musik. Søren lyttede grundigt og kom tilbage med forslaget om at kontakte Nicolai.

Nicolai var heldigvis interesseret da jeg kontaktede ham. Nu har Nicolai og jeg så arbejdet sammen i 3,5 år. Vi har indspillet EP’en ‘Kaffe & Kærlighed’ sammen og nu har Nicolai lagt navn til producerrollen på mit kommende album ‘Singlerne’.

Nicolai er en ambitiøs ung mand, der har hele verden for sine fødder. Så det er et scoop for mig at have ham på mit hold. Han har arbejdet med en passion og loyalt siden starten. Det er værdier der ligger dybt i Kaffeorkestrets DNA. Ikke desto mindre kan den slags engagement være svært at opnå i et projekt der ikke som udgangspunkt er kommercielt på den store skala!