Om Stig Skovlind

Stig Skovlind – en dansk sangskriver

2020

Et spændende år venter forude. To sange ligger klar til udgivelse og jeg arbejder stenhårdt på at skabe optimale muligheder for markedsføringen så de når så langt ud som muligt. Jeg booker en turne i september 2020 der hedder ‘Stig Skovlind GlædesTour feat. Julio Cesar (cuba) og Claudia Campagnol’. Datoerne tikker ind. Jeg lancerer et sponsorprojekt.

2019

Efter seks års konstant arbejde spiller jeg nu flere koncerter med hele Kaffeorkestret. Vi har i år – indtil nu bl.a. – spillet i Galaksen (Værløse), Rejsestalden (Jægerspris), Det hvide Hus i Gilleleje og d. 20.9.19 spillede vi på Kulturværftet i Helsingør. Vi blev straks hyret til en ny koncert der d. 11.09. 20.
Vi sluttede året af med 3 udsolgte koncerter på Cafe Chaplin i Helsingør med min cubanske ven Julio Cesar Jimenez, samt en nytårskoncert i Kvickly Helsingør.

2018

Mine sange er blandt de mest spillede på DR P5. D. 1. November 2018 udkommer ‘Singlerne’ mit 2. danske soloalbum. Jeg har arbejdet mig frem til en position, hvor der er et publikum til at modtage min musik. 5 års arbejde har løftet niveauet på alle dele af karrieren, og jeg er spændt på, hvad jeg og Kaffeorkestret kan drive det til!

2017

EP’en ‘Kaffe & Kærlighed’ udkommer i November. Sangene på EP’en er nye versioner af flere af mine tidligere udsendte sange – nu med danske tekster. EP’en placerer mig mit eget sted i dansk musik med blandingen af dansk poesi og latin/afro inspireret musik. Sangene ‘Breaking News fra din kaffebar’ og ‘Over alle bjergene’ sætter ild til vores koncerter.

2013

I 2013 blev Kaffeorkestret født, og blev jeg signet på Giant Sheep Music, der udgav min danske debut – albummet ‘Nærmeste solopgang’. Siden da har det stået på jævnlige udgivelser, koncerter og udvikling af mit publikum.

2004

I 2004 udsendte jeg albummet ‘Breaking News from the CoffeeShop’ på mit eget selskab. Jeg formåede at sælge 500 CD/albums i forsalg for at finansiere udgivelsen. Dette crowdfunding tiltag var blandt de første af sin art i Danmark, og jeg fik omtalte i Gaffa på den baggrund.

1996

I 1996 debuterede jeg som solist med albummet ‘Coffee & Love’ udsendt på Easy Records, støttet af Gevalia Kaffe DK. Jeg opnåede ved et tilfælde at få singlen ‘Walk on the water’ spillet på BBC2, af en af de største radioværter derovre. Det var en sjov oplevelse. Senere tog jeg til London og takkede manden. Johnny Walker er hans navn. Albummet var inspireret af Paul Simon’s Graceland og indspillet med nogle af DK’s mest etablerede studiemusikere på det tidspunkt. Jeg møder af og til publikummer, der minder mig om det album, som noget helt særligt.

1993

Siden var jeg manden bag en væsentlig del af sangene på det roste album Busborg, som opnåede at blive et af de mest spillede navne på P3 i 1993.

1986

I 1986 startede jeg, sammen med guitaristen Hans H. Egestorp, – partybandet Beverly Hills Orchestra. BHO blev et populært navn til fester og som danseband. Bandet eksisterer den dag i dag og lever i bedste velgående.

1984

Jeg hedder Stig Skovlind. Jeg har optrådt som proff. musiker siden 1984, hvor jeg debuterede med funkbandet Tonight. Jeg kom med størstedelen af sangene til det orkester. Som jeg husker det, var jeg først og fremmest god til at skrue melodier sammen.