Skip to main content

Om Stig Skovlind

Poet, Sangskriver og Eventyrer 🌎

Stig Skovlind.
Sanger & Sangskriver
Fra Helsingør – Danmark

Poesi, melodier og rytmer
Jeg arbejder med at skrive, udgive og optræde med mine danske sange. Min store passion er at skabe rørende poesi, melodier og rytmer (fra de varme lande).

Drømmebenzin
Jeg arbejder hele tiden med at udvikle et mirakelmix jeg kalder for Drømmebenzin, som jeg håber når dig og berører noget i dit hjerte.

Mit slogan er:
Danske sange fra hele verden

Booking:
Jeg kan bookes her booking@skovlind.dk
Tlf. +45 2162 4042

Koncerttyper:
6 mands orkester / trio / duo / foredrag

2022

Februar: Hjemkommet fra Cuba færdigproducerer jeg musikvideoen ‘Kan man lære et træ at danse’ som udsendes 11. februar. Sangen og videoen vækker glæde og begejstring. Farverne, teksten og mit ærlige forsøg på at lære at danse har sin positive effekt. Vi spiller enkelte koncerter bl.a. en dansekoncert for danseskolen Casa Bailar i Roskilde.

Medvirken i reality  TV (dokumentar)
Det annonceres at min deltagelse i dokumentarprogrammet ‘Grænseløst forelsket’ på Discovery+ og Kanal5 programsættes til streaming med start i august og på TV med start i september. Dokumentaren viser min rejse til Cuba i efteråret 2021 og genforeningen med en kvinde jeg forelskede mig i inden corona. Man ser hvordan det hele spænder af.

Drømmebenzin + video (single) udkommer d. 10.8.22
Undskyld (single) udkommer d. 19.08.22
Nattog til Havana (EP) udkommer (også fysisk) d. 09.09.22

2021

Danmark ligger i dvale og det samme gør mit projekt. Dog har jeg singlen ‘Lille danserinde’ klar og udsender den d. 29. april. Singlen vækker masser af begejstring og er set af over 100.000 på Facebook. Vi spiller enkelte koncerter – Fredensborg Kulturhus, Rømers Kaffebar i Hillerød, Musikklubben Lytteriet i Nyborg og på Kulturværftet i Helsingør. Jeg udsender radiosinglen Cocomama før jeg rejser på eventyr i Cuba d. 20. september. Resten af 2021 var jeg i Cuba. Jeg kan bookes til at fortælle om den rejse.

Bliv abonnent (mæcen) på min cubadagbog og læs historien her

2020

Jeg rejser til cuba i februar og filmer musikvideo til sangen ‘Jeg skal hilse fra Havana’.  Idet jeg returnerer til Danmark lukker verden ned grundet coronavirus og alle mine planer og den udvikling jeg er inde i ryger i vasken. Dog viser det sig at ‘Jeg skal hilse fra Havana’ er en trumf på et nyt niveau og ved udgivelsen d. 18. august får jeg begejstrede tilbagemeldinger fra mennesker i hele norden. I efteråret lykkes det mig at gennemføre enkelte koncerter med succes.

Den oprindelige plan for 2020 så således ud:
Et spændende år venter forude. To sange ligger klar til udgivelse og jeg arbejder stenhårdt på at skabe optimale muligheder for markedsføringen så de når så langt ud som muligt. Jeg booker en turne i september 2020 der hedder ‘Stig Skovlind GlædesTour feat. Julio Cesar (cuba) og Claudia Campagnol’. Datoerne tikker ind. Jeg lancerer et sponsorprojekt. (Planerne i dette afsnit er udsat på ubestemt tid)

2019

Efter seks års konstant arbejde spiller jeg nu flere koncerter med hele Kaffeorkestret. Vi har i år – indtil nu bl.a. – spillet i Galaksen (Værløse), Rejsestalden (Jægerspris), Det hvide Hus i Gilleleje og d. 20.9.19 spillede vi på Kulturværftet i Helsingør. Vi blev straks hyret til en ny koncert der d. 11.09. 20.
Vi sluttede året af med 3 udsolgte koncerter på Cafe Chaplin i Helsingør med min cubanske ven Julio Cesar Jimenez, samt en nytårskoncert i Kvickly Helsingør.

2018

Mine sange er bliver vældigt flittigt spillet på DR P5. D. 1. November 2018 udkommer ‘Singlerne’ mit 2. danske soloalbum. Jeg har arbejdet mig frem til en position, hvor der er et publikum til at modtage min musik. 5 års arbejde har løftet niveauet på alle dele af karrieren, og jeg er spændt på, hvad jeg og Kaffeorkestret kan drive det til!

2017

EP’en ‘Kaffe & Kærlighed’ udkommer i November. Sangene på EP’en er nye versioner af flere af mine tidligere udsendte sange – nu med danske tekster. EP’en placerer mig mit eget sted i dansk musik med blandingen af dansk poesi og latin/afro inspireret musik. Sangene ‘Breaking News fra din kaffebar’ og ‘Over alle bjergene’ sætter ild til vores koncerter.

2013

I 2013 blev Kaffeorkestret født, og blev jeg signet på Giant Sheep Music, der udgav min danske debut – albummet ‘Nærmeste solopgang’. Siden da har det stået på jævnlige udgivelser, koncerter og udvikling af mit publikum.

2004

I 2004 udsendte jeg albummet ‘Breaking News from the CoffeeShop’ på mit eget selskab. Jeg formåede at sælge 500 CD/albums i forsalg for at finansiere udgivelsen. Dette crowdfunding tiltag var blandt de første af sin art i Danmark, og jeg fik omtalte i Gaffa på den baggrund.

1996

I 1996 debuterede jeg som solist med albummet ‘Coffee & Love’ udsendt på Easy Records, støttet af Gevalia Kaffe DK. Jeg opnåede ved et tilfælde at få singlen ‘Walk on the water’ spillet på BBC2, af en af de største radioværter derovre. Det var en sjov oplevelse. Senere tog jeg til London og takkede manden. Johnny Walker er hans navn. Albummet var inspireret af Paul Simon’s Graceland og indspillet med nogle af DK’s mest etablerede studiemusikere på det tidspunkt. Jeg møder af og til publikummer, der minder mig om det album, som noget helt særligt.

1993

Siden var jeg manden bag en væsentlig del af sangene på det roste album Busborg, som opnåede at blive et af de mest spillede navne på P3 i 1993.

1986

I 1986 startede jeg, sammen med nogle Helsingørdrenge, – partybandet Beverly Hills Orchestra. BHO blev et populært navn til fester og som danseband. Bandet eksisterer den dag i dag og lever i bedste velgående.

1984

Jeg debuterede som keyboardspiller og sangskriver med det Københavnske funkband Tonight. Jeg kom med størstedelen af sangene til det orkester. Som jeg husker det, var jeg først og fremmest god til at skrue melodier sammen.