Om Stig Skovlind

Stig Skovlind – en dansk sangskriver

2022

Hjemkommet fra Cuba færdigproducerer jeg musikvideoen ‘Kan man lære et træ at danse’ som udsendes 11. februar. Sangen og videoen vækker glæde og begejstring. Farverne, teksten og mit ærlige forsøg på at lære at danse har sin positive effekt. Vi spiller enkelte koncerter bl.a. en dansekoncert for danseskolen Casa Bailar i Roskilde.

PODCAST 2021

Hør dybtgående nytårs-podcast af tidligere DR journalist Kurt Baagø om mit liv og min musik fra fødsel til nu. (Januar 2021)

Gå til podcast – klik her 

2021

Danmark ligger i dvale og det samme gør mit projekt. Dog har jeg singlen ‘Lille danserinde’ klar og udsender den d. 29. april. Singlen vækker masser af begejstring og er set af over 100.000 på Facebook. Vi spiller enkelte koncerter – Fredensborg Kulturhus, Rømers Kaffebar i Hillerød, Musikklubben Lytteriet i Nyborg og på Kulturværftet i Helsingør. Jeg udsender radiosinglen Cocomama før jeg rejser på eventyr i Cuba d. 20. september. Resten af 2021 var jeg i Cuba. Jeg kan bookes til at fortælle om den rejse. Se under booking

Bliv abonnent (mæcen) på min cubadagbog og læs historien her

2020

Jeg rejser til cuba i februar og filmer musikvideo til sangen ‘Jeg skal hilse fra Havana’.  Idet jeg returnerer til Danmark lukker verden ned grundet coronavirus og alle mine planer og den udvikling jeg er inde i ryger i vasken. Dog viser det sig at ‘Jeg skal hilse fra Havana’ er en trumf på et nyt niveau og ved udgivelsen d. 18. august får jeg begejstrede tilbagemeldinger fra mennesker i hele norden. I efteråret lykkes det mig at gennemføre enkelte koncerter med succes.
Den oprindelige plan for 2020 så således ud:
Et spændende år venter forude. To sange ligger klar til udgivelse og jeg arbejder stenhårdt på at skabe optimale muligheder for markedsføringen så de når så langt ud som muligt. Jeg booker en turne i september 2020 der hedder ‘Stig Skovlind GlædesTour feat. Julio Cesar (cuba) og Claudia Campagnol’. Datoerne tikker ind. Jeg lancerer et sponsorprojekt. (Planerne i dette afsnit er udsat på ubestemt tid)

2019

Efter seks års konstant arbejde spiller jeg nu flere koncerter med hele Kaffeorkestret. Vi har i år – indtil nu bl.a. – spillet i Galaksen (Værløse), Rejsestalden (Jægerspris), Det hvide Hus i Gilleleje og d. 20.9.19 spillede vi på Kulturværftet i Helsingør. Vi blev straks hyret til en ny koncert der d. 11.09. 20.
Vi sluttede året af med 3 udsolgte koncerter på Cafe Chaplin i Helsingør med min cubanske ven Julio Cesar Jimenez, samt en nytårskoncert i Kvickly Helsingør.

2018

Mine sange er blandt de mest spillede på DR P5. D. 1. November 2018 udkommer ‘Singlerne’ mit 2. danske soloalbum. Jeg har arbejdet mig frem til en position, hvor der er et publikum til at modtage min musik. 5 års arbejde har løftet niveauet på alle dele af karrieren, og jeg er spændt på, hvad jeg og Kaffeorkestret kan drive det til!

2017

EP’en ‘Kaffe & Kærlighed’ udkommer i November. Sangene på EP’en er nye versioner af flere af mine tidligere udsendte sange – nu med danske tekster. EP’en placerer mig mit eget sted i dansk musik med blandingen af dansk poesi og latin/afro inspireret musik. Sangene ‘Breaking News fra din kaffebar’ og ‘Over alle bjergene’ sætter ild til vores koncerter.

2013

I 2013 blev Kaffeorkestret født, og blev jeg signet på Giant Sheep Music, der udgav min danske debut – albummet ‘Nærmeste solopgang’. Siden da har det stået på jævnlige udgivelser, koncerter og udvikling af mit publikum.

2004

I 2004 udsendte jeg albummet ‘Breaking News from the CoffeeShop’ på mit eget selskab. Jeg formåede at sælge 500 CD/albums i forsalg for at finansiere udgivelsen. Dette crowdfunding tiltag var blandt de første af sin art i Danmark, og jeg fik omtalte i Gaffa på den baggrund.

1996

I 1996 debuterede jeg som solist med albummet ‘Coffee & Love’ udsendt på Easy Records, støttet af Gevalia Kaffe DK. Jeg opnåede ved et tilfælde at få singlen ‘Walk on the water’ spillet på BBC2, af en af de største radioværter derovre. Det var en sjov oplevelse. Senere tog jeg til London og takkede manden. Johnny Walker er hans navn. Albummet var inspireret af Paul Simon’s Graceland og indspillet med nogle af DK’s mest etablerede studiemusikere på det tidspunkt. Jeg møder af og til publikummer, der minder mig om det album, som noget helt særligt.

1993

Siden var jeg manden bag en væsentlig del af sangene på det roste album Busborg, som opnåede at blive et af de mest spillede navne på P3 i 1993.

1986

I 1986 startede jeg, sammen med guitaristen Hans H. Egestorp, – partybandet Beverly Hills Orchestra. BHO blev et populært navn til fester og som danseband. Bandet eksisterer den dag i dag og lever i bedste velgående.

1984

Jeg hedder Stig Skovlind. Jeg har optrådt som proff. musiker siden 1984, hvor jeg debuterede med funkbandet Tonight. Jeg kom med størstedelen af sangene til det orkester. Som jeg husker det, var jeg først og fremmest god til at skrue melodier sammen.

Podcastserie / portræt – af Stig Skovlind – sanger og sangskriver

af Kurt Baagø (Tidligere DR journalist). 4. januar 2021

Podcast 01: Barn og ungdom på Nørrebro og Amager

Podcast 02: Fra Amager til Helsingør: "Jeg var en eksotisk fugl i min ny by"

Podcast 03: Håndbold eller musik? en korsbåndsskade afgjorde det

Podcast 04: Rejserne til Sydamerika og Cuba

Podcast 05: Coffee and kærlighed, det første album i eget navn

Podcast 06: Mere kaffe, mere kærlighed, nu på dansk

Podcast 07: Fra Havana til Helsingør..og hele verden

Podcast 08: Efter Havana-sangen: Dejligt med succes, men superstar, nej tak