Skip to main content

Den engagerede fan

Den engagerede fan!

– Er du en engageret fan?
– Er du med på at alle kunstnere ikke altid kan få plads i medierne og få deres sange gjort til landeplager?
– Er du med på at du selv vurderer kvaliteten af musikkunstnerens arbejde, at det handler om DIN oplevelse?
– Er du med på at du kan være opsøgende på spændende musik som alternativ til at sluge det der bliver serveret?
– Er du med på at mange kunstnere er tilfredse med at bygge et publikum lokalt og nationalt i den størrelse som passer med typen af udtryk man står for?
– Er du med på at musikoplevelse og nydelse kan se vidt forskellig ud? At 70.000 mennesker der går amok i begejstring er et ud af mange udtryk?
– At en intimkoncert med 50 eller 100 mennesker er en helt anden type oplevelse som kan være virkelig intens og givende for nogle?
Her er hvad jeg foreslår at du kan gøre for at støtte de kunstnere på vej som ikke har lavet en landeplage, men som du mener har noget at byde på:


Den gratis afdeling:

1. Engagér dig i kunstnerens færden på sociale medier. Interager, spørg, del
2. Abonner på kunstnerens profiler på musiktjenesterne, YouTube mv. (tal er næsten ALT i en excell tid. Penge og tal!)
3. Spil foretrukne sange og videoer for venner. Få dem til at dele også. Du skaber en lille bølge.
4. Inspirer din lokale cafe eller restaurant til at sætte din favoritsang på deres playliste
5. Fortæl din kunstner hvordan han/hun appellerer endnu bedre til folk som dig. (Du ved nok ikke hvor stor en hjælp det er)
6. Tilbyd at give en hånd ved koncerter, ved udgivelser som er et meget krævende kontorarbejde, ved videooptagelser (man render altid rundt og gør alting og ser træt og stresset ud på videoerne – haha) , osv.
7. Send inspiration til din kunstner….det kan være tøjstil, scenestil, sceneshow, sange du mener kan inspirere…osv – undgå at spamme. Føl dig frem.
8. Har du et netværk indenfor presse, spillesteder, TV eller radio så nævn din kunstner. Jeg tror at der er mange sociale benefits ved frivilligt engagement. Husk at mange kunstnere er i det med hjertet som motor – ikke bankbogen.
Tilføjelser fra feedback:
9. Arrangerer stuekoncerter hjemme hos dig. Inviter vennerne til at spytte i kassen og book en spændende solist eller duo. Det er en utrolig personlig og intim oplevelse.


Her er mine forslag i den afdeling der koster noget:

1. Gå til koncerter
2. Tag vennerne med
3. Køb kunstnerens fysiske produkter og vis dem til dine venner
4. Støt din kunstner som sponsor eller mæcen
Tak!
P.S. Kære musikkolleger – del endelig dette opslag og lad os få skubbet lidt til kulturen. Jeg er åben for at redigere ‘manualen’ og oprette den i et fælles online dokument