Skip to main content

Stig Skovlind - Pressemateriale

Nattog til Havana 🌎 Pressemateriale

Release: 9. september 2022

Pressetekst - Stig Skovlind - Nattog til Havana

CoffeeShop Records DK
Pontoppidansvej 28, st. th.
3000 Helsingør – DK

Trodsede Corona og janteloven – nu aktuel med ny EP

Musikeren og sangskriveren Stig Skovlind befandt sig i sit livs dilemma, da Corona lukkede landegrænser, han var nyforelsket og genstanden for hans følelser befandt sig i Cuba. Det blev til en konfliktfyldt skæbnerejse, en reality-serie og svedige rytmer med dansk lyrik.

De står i en omfavnelse og kysser med en gammel rød amerikanerbil og slidt, farvestrålende husfacader bag sig. Solen skinner, og de poetiske billeder flyder over skærmen til lyden af cubanske taktslag og smukt forfaldne bygninger, mens Discovery+ fortæller historien om, hvordan den danske musiker og sangskriver, Stig Skovlind, krydser landegrænser for kærligheden.

”Det er faktisk lidt hårdt at se på nu. Det er mærkeligt at se sig selv stå dér … for et år siden. Jeg ville gerne have set gladere ud, sagt tingene på en anden måde. Men bordet fanger, og jeg har det fint med at være en del af den udsendelse – også selvom Leinis og jeg ikke er sammen længere,” siger Stig Skovlind, der tilskriver de seneste mange måneders oplevelser, forelskelsen i Leinis og lysten til at trodse grænser, den glød, glæde og ærlighed der nu er at finde på hans nye EP.

Fem sange om den kærlighed der brændte, i den grad bragte ham ud af fatning og ikke mindst betød et farvel til vanetænkningen og tryghedsnarkomanien i hans liv.

Man skal turde ta’ chancer

”Vi har brug for mennesker, der gør det lettere at være til stede i verden. Vi er bevidst og ubevidst præget af vores opvækst og kultur, og jo flere, der kan løfte skodderne for vores vinduer og give os lov til at kigge ud, jo lettere bliver det at leve,” siger han og smiler ved tanken om det, der trods alt står tilbage efter de spændende måneder blandt musik, dans og kærlighedsfyldte øjeblikke i det Cuba han efter et års ventetid endelig kom til.

Den 9. september udkommer EP’en ’Nattog til Havanna’ med fem sange fra Stig Skovlinds rejse – og de næste mange måneder byder på flere koncerter og musiske foredrag om de lektier han har lært af mødet med Leinis, cubanske musikere og en helt anderledes rytmefyldt hverdag.

”Det er mit håb, at min musik og mine oplevelser vil flytte noget hos mennesker. At jeg vil kunne være med til at bringe lidt glæde ind – og en viden om, at man ikke behøver leve sit liv som alle de andre. Det giver nogle gange mening at sætte det hele på spil,” siger den 59-årige musiker og tilføjer, at Coronaens begrænsninger gav ham mulighed for at tage sit liv op til revision, dykke dybere ned i sig selv og finde ud af, at det hverken er alder, andre menneskers fordomme eller angsten for ikke at lykkes, der skal stoppe én.

”Jeg håber, at det er lige præcis dét budskab min musik har. At den flytter noget hos mennesker, og bringer en glæde ind, så man kan føle sig mere hel,” slutter han.

Kontaktinformation

www.skovlind.dk
stig@skovlind.dk
Mobil: 21 62 40 42

//: Vedhæftede billeder og artikel er til fri afbenyttelse

Pressefotos

Nattog til Havana (EP) cover

Singlecovers